25 yaşındaki genç bir kadın olan Hilal Durmaz, şiddetli kalp çarpıntısı şikayetiyle sağlık kuruluşuna başvurdu. Yapılan kontroller sonucunda Wolff-Parkinson-White (WPW) sendromu teşhisi konuldu. Genç kadın, sağlığına kavuşmak için iki farklı hastanede iki kez ablasyon ameliyatı geçirdi ancak başarılı sonuç alamadı. Durmaz, Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan ile tanıştı ve üçüncü kez ameliyat masasına yattı. Bu kez gerçekleştirilen ablasyon operasyonuyla tamamen sağlığına kavuştu ve yıllardır süren çarpıntıları sona erdi.
Tedavi sürecini anlatan Prof. Dr. Kılıçaslan, Durmaz’ın kalbindeki fazladan elektrik kablosunun çarpıntılara neden olduğunu belirtti. İki önceki ablasyon denemesinde teknik zorluklar yaşandığını ifade eden Kılıçaslan, üçüncü kez yapılan ablasyonun başarılı geçtiğini ve genç kadının artık sağlıklı bir yaşama adım attığını söyledi. İşlem sırasında fazla kabloyu dondurarak kısa devreye neden olan kabloyu etkisiz hale getirdiklerini belirtti.
Ablasyon işleminin detaylarına da değinen Prof. Dr. Kılıçaslan, fazla kabloların ana kabloya zarar vermesi durumunda kalıcı kalp pili gerekebileceğini vurguladı. Ancak Hilal Durmaz’ın durumunda bu riskin başarıyla engellendiğini ve genç kadının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. WPW sendromu tedavisinde kullanılan ablasyon yönteminin genellikle başarılı olduğunu ancak nüks etme riskinin yüzde 1 ila 5 arasında olduğunu belirtti.
Hilal Durmaz ise tedavi sürecini anlatarak, yaşadığı zorlukları ve sonrasındaki iyileşmeyi dile getirdi. Fethi Kılıçaslan’a geldiğinde kendisine güven verdiğini belirten Durmaz, kısa sürede gerçekleştirilen ablasyon işlemi sonrasında sağlığına kavuştuğunu ve artık çok daha iyi hissettiğini ifade etti. Spordan kaçınmasına rağmen çarpıntılarının tamamen geçtiğini sözlerine ekledi.