1. Haberler
  2. Gündem
  3. MHP’den Çağrı: Milliyetçi Çatı İttifakı!

MHP’den Çağrı: Milliyetçi Çatı İttifakı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7 siyasi isim, son zamanlarda gündemi sarsan bir paylaşımın ardından bir araya geldi. Zafer Partisi Sözcüsü, “Milliyetçi çatı ittifakını konuşuyoruz” şeklindeki açıklamayla konuyu ilk kez gündeme taşıdı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısı, Anayasa değişiklikleri ve yaşanan terör saldırılarıyla birlikte siyaset arenası hareketlendi. Bahçeli’nin DEM Parti’ye uzattığı el, aniden gündemin odağı haline gelirken, tepkiler de ardı ardına geldi.

Söz konusu paylaşımda, İYİ Parti’den ayrılan ve yeni parti kurma hazırlığında olan Yavuz Ağıralioğlu, Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş, CHP’li Bolu Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcan, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’nun bir arada olduğu bir fotoğraf paylaşıldı.

Bu fotoğrafın mümkün olup olmadığını sorgulayan Sözcü TV’deki gazeteci Özlem Gürses, konuyu Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu’na taşıdı. Karamahmutoğlu, “Milliyetçi cephe veya çatı talebi var. Milliyetçi çatı ittifakı üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuyu açıkladı.

Başta bahsedilen siyasi isimlerle temas halinde olduklarını belirten Karamahmutoğlu, “Bu ittifak gerçekleşmesi olası, üzerinde çalışılan bir durum” ifadelerini kullandı. Ayrıca, anayasa değişikliğine karşı güç birliği cephesi olarak da konuşulan bir birliktelik üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde birleşme çağrısında bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de durumu “Bütün Cumhuriyetçileri ve Milliyetçileri birleşmeye davet ediyorum” sözleriyle açıklamıştı. Bu gelişmeyle birlikte siyasette yeni bir ittifak hareketi oluşabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP’den Çağrı: Milliyetçi Çatı İttifakı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Güncel Haber Merkezi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin