Cleveland’daki Case Western Reserve Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı Dr. Stanton Gerson, ABC News’e yaptığı açıklamada, “Bunlar normal büyüklükte rakamlar. NASA’ya göre, uzun süreli maruziyetten dolayı astronotlar radyasyon hastalığı riski altında olabilir ve yaşamları boyunca kanser, merkezi sinir sistemi etkileri ve dejeneratif hastalıklar açısından daha yüksek bir risk taşıyabilirler. Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) alçak dünya yörüngesinde bulunan astronotlar, Dünya’yı derin uzaydaki radyasyondan koruyan manyetosfer tarafından en azından kısmen korunmaktadır,” dedi.
Araştırmalara göre, ISS’deki mürettebat altı aylık bir süre boyunca ortalama 80 Milisievert (mSv) ile 160 mSv arasında radyasyona maruz kalmaktadır. Milisievert (mSv), vücuda absorbe edilen radyasyon miktarını ölçen bir birimdir.
NASA’ya göre, farklı türlerdeki radyasyonlar arasında fark olmasına rağmen, 1 mSv uzay radyasyonunun yaklaşık olarak üç adet göğüs röntgeni çekmekle aynı etkiyi yarattığı belirtilmektedir.